kavni nadomestki

Najboljši nadomestek kave in zakaj je toliko boljši od kave?

Najboljši nadomestek kave in zakaj je toliko boljši od kave? - FeelRooty

Imate dovolj kave in iščete najboljši nadomestek kave? Vam okus kave ne ustreza, imate težave s stranskimi učinki ali zgolj iščete nadomestek kave, ki bo bolje vplival na vas? Na trgu obstaja kar nekaj alternativ kavi, ki jih bomo omenili, vendar le en napitek lahko resnično nadomesti vašo skodelico kave. Kateri je ta in zakaj?

Zakaj se je kavi bolje izogniti?

Preden omenimo popolni nadomeste kave, bi z vami delili nekaj bolj in manj znanih razlogov, zakaj se je kavi bolje izogniti. Dejstvo je, da kava ima sicer nekaj pozitivnih učinkov, a ima tudi veliko negativnih, o katerih pa se toliko ne govori.

Težava je, da je negativnih učinkov kave bistveno več kot pozitivnih učinkov. In ti negativni učinki imajo lahko precejšnje posledice za vaše počutje, spanje, energijo, imunski sistem in splošno zdravje.

Dejstvo je, da kava zaradi svoje kislosti, olj, kofeina in histaminov dnevno povzroča težave milijonom ljudem po vsem svetu. Mnogi postanejo nervozni in živčni po zaužitju kave, drugi imajo težave s tresavico, tretji trpijo za želodčnimi težavami, četrti imajo glavobole, kadar ne pijejo kave, mnogi pa imajo tudi težave s spanjem.

Največja težava s pitjem kave pa je ta, da je kava precej zasvojljiva in ko se enkrat navadite na jutranji energijski “kick”, boste težko začeli dan brez kave. In ker ljudje pogosto pijejo kavo prezgodaj zjutraj ali prepozno zvečer, še toliko bolj trpijo za njenimi stranskimi učinki.

In ker berete tale članek, verjetno podobno velja tudi za vas. 

Na vašo (in našo) srečo, obstaja na trgu kavni nadomestek, ki lahko nadomesti vašo skodelico kave. Imenuje se MagicRooty. 

Zakaj je MagicRooty najboljši kavni nadomestek?

magicrooty kavni nadomestek

MagicRooty je napitek z odličnim okusom po kakavu in praženih lešnikih, ki vsebuje medicinske gobe, adaptogena zelišča, kakav, maco in yerba mate čaj. Ta unikatna mešanica deluje podobno kot kava - zviša energijo, poveča koncentracijo ter izboljša počutje, le da učinki MagicRooty-ja trajajo dlje - celo do 3x dlje. Od kave se MagicRooty razlikuje tudi po tem, da ne povzroča negativnih stranskih učinkov kot so nervoza, tresavica, hitro bitje srca, želodčne težave, ipd.

MagicRooty namreč vsebuje manj kot 50 mg kofeina (polovica skodelice kave), ta pa prihaja iz južno ameriškega čaja Yerba mate, ki je ena izmed bolj edinstvenih sestavin v MagicRooty-ju. Zaradi dodatnih sestavin, ki so del tega kavnega nadomestka, ne boste občutili stranskih učinkov po pitju, učinki pa bodo z vami ostali celo dopoldne, morda celo cel dan.

Poleg tega pitje MagicRooty-ja podpira delovanje vašega imunskega sistema, spodbuja delovanje in zdravje vaših možganov ter ima mnogo drugih pozitivnih učinkov.

Pa lahko MagicRooty res nadomesti kavo? Kaj pa okus in cena?

Alternativa kavi, ki je boljšega okusa

MagicRooty ja kavni nadomestek, ki je po mnenju več kot 1000 strank, neprimerno boljšega okusa od kave. Če bi morali opisati okus MagicRooty-ja, je ta najbolj podoben kakavu (napitek namreč vsebuje cca. 1 gram kvalitetnega kakava), poleg tega pa mešanica sestavin doda okus po praženih lešnikih.

Za razliko od kave tako MagicRooty ni kisel ali grenak. Ker pa MagicRooty ne vsebuje nobenih nepotrebnih sestavin ali sladil, si ga lahko popolnoma personalizirate in pripravite kot si ga želite.

Lahko si dodate malo mleka (recimo ovseno mleko se odlično poda k MagicRooty-ju), cimeta, ali sladila po okusu. In tako bo ta magičen napitek še okusnejši.

Kaj pa cena?

Če učinki MagicRooty-ja trajajo vsaj 2x dlje od kave, poleg tega prejmete mnogo dodatnih pozitivnih učinkov brez negativnih učinkov, potem je zagotovo cena MagicRooty-ja nekajkrat višja, kajne?

Ne bo držalo. Cena paketa s 30x dozacijami MagicRooty-ja v povprečju znaša med 33 in 39 eur. To pomeni, da vas stane 1 doza (skodelica) MagicRooty-ja zgolj 1.10 eur, kar pa je ceneje kot najcenejša kava v vaši priljubljeni kavarni.

In če upoštevamo dejstvo, da za razliko od kave ne potrebujete spiti več kot enega MagicRooty-ja dnevno, potem je ta kavni nadomestek še toliko cenejši.

Kako pa se MagicRooty primerja z drugimi nadomestki?

Najbolj popularni nadomestki kave na trgu so cikorija, želodova kava, žitna kava in pa ječmenova kava.

Mi smo več let testirali vse te nadomestke kave ter mnogo drugih sestavin, ki bi naj tako ali drugače pozitivno vplivali na naše počutje, energijo in koncentracijo.

Po letih testiranja lahko trdimo, da noben izmed omenjenih napitkov ni dejanska alternativa kavi.

Namreč vsi ti različni napitki sicer imajo določene pozitivne lastnosti, vendar nobeden izmed teh napitkov ne poviša energije in izboljša počutja, kot to naredi MagicRooty.

Vsak napitek ima svojevrsten okus (eni so bolj okusni kot drugi) in v vsakem napitku lahko najdemo vsaj en pozitiven učinek, vendar vsi ti napitki delujejo bolj kot napitki, ki gredo skupaj s kavo, namesto da bi jo nadomestili.

Namreč, ne glede na to, ali smo pili cikorijo, žitno kavo ali kakšno drugo vrsto “kave”, smo vedno znova pogrešali primarni razlog, zakaj smo pred leti sploh začeli s pitjem kave - ta pozitiven občutek prebujenosti in energije, za katerega poskrbi kofein v kavi.

Ker tega nismo občutili, smo bili še naprej primorani iskati druge nadomestke.

In tako smo prišli do medicinskih gob in adaptogenih zelišč...

Kako se kofein v MagicRooty-ju razlikuje od kofeina v kavi?

V principu težko rečemo, da se kofein razlikuje, le bistveno manj ga je v MagicRooty-ju, poleg tega pa ima MagicRooty nekaj ključnih sestavin, ki zavrejo negativne učinke kave. Ena izmed teh sestavin je teobromin, substanca, ki jo najdete v yerba mate čaju in v kakavu.

Teobromin je alkaloid, ki je strukturno sicer podoben kofeinu, vendar v praksi zavre negativne učinke kofeina. Zato ljudje v tradicionalnih družbah Južne Amerike že stoletja pijejo yerba mate čaj, pa ne trpijo za istimi negativnimi učinki kot ljudje v zahodnem svetu, ki pijejo kavo.

Poleg teobromina moramo omeniti še medicinske gobe (resasti bradovec, kordiceps) in adaptogena zelišča (rožni koren, astragalus, alpinia galanga). Vse te sestavine tvorijo izredno učinkovito in 100% naravno mešanico, ki vas bo, ko jo boste okusili, pustila odprtih ust.

In kje se da kupiti ta nadomestek kave?

Če bi radi poskusili MagicRooty-ja in končno rekli stop kavi (ali pa vsaj nekoliko zmanjšali pitje kave), potem si oglejte obstoječo ponudbo tukaj, ali pa si oglejte lokacije, kjer lahko kupite paket MagicRooty-ja tukaj >>

Pogosta vprašanja

Ali so kavni nadomestki boljši od kave?

Seveda se kavni nadomestki med sabo razlikujejo, vendar MagicRooty, eden najbolj popularnih kavnih nadomestkov, definitivno prekaša kavo, saj ponuja bistveno boljše učinke brez tipičnih stranskih učinkov kave. 

Kakšen okus ima MagicRooty?

MagicRooty ima okus po pravem kakavu in je neprimerno manj grenak od kave. Večini ljudem, ki so poskusili MagicRooty-ja, je okus neprimerno boljši od kave. 

Zakaj se toliko ljudi izogiba kavi?

Pitje kave ima lahko mnogo negativnih učinkov - od negativnih vplivov na počutje, povečanje stresa in anksioznosti, do padcev energije, slabšega spanca in posledično težav z imunskim sistemom. Navsezadnje lahko prevelika količina kave pripelje celo do izgorelosti. 

Magični napitek z adaptogeni in medicinskimi gobami za povečanje energije in koncentracije ter odlično počutje

Znižana cena €35,00

Naslednja objava

Iščete kavni nadomestek brez žit? Ste že slišali za to? - FeelRooty
Kavni nadomestek iz ječmena - zakaj ga ne priporočamo - FeelRooty

Dodaj komentar

Vsi komentarji so pred objavo pregledani.

To spletno mesto ščiti reCAPTCHA, pri čemer veljajo Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji uporabe.