kavni nadomestki

Pšenična kava - kavni nadomestek, ki NE nadomesti kave

Pšenična kava - kavni nadomestek, ki NE nadomesti kave - FeelRooty

Pšenična kava, bolj znana kot nadomestek za tradicionalno kavo, izvira iz ideje izkoriščanja razpoložljivih sestavin za pripravo napitka, ki po okusu in izgledu posnema kavo, ne da bi vsebovala kofein. Pa lahko pšenična kava res nadomesti kavo ali njene druge nadomestke? 

Kaj je pšenična kava?

Pšenična kava je napitek, ki je izdelan je iz praženih zrn pšenice, ki se zmeljejo v grobi prah in se skuhajo podobno kot kava. Pogosto je bila uporabljena kot alternativa pravi kavi med obdobji, ko je bila le ta težko dostopna ali predraga, danes pa pogosto smatra kot “alternativa kavi”, saj ne vsebuje kofeina.

Okus pšenične kave je zemeljski, z rahlo grenkobo, ki spominja na okus tradicionalne kave, vendar z manj globine in kompleksnosti. Njen okus je lahko za mnoge nenavaden in ne ponuja tiste bogate arome, ki jo kavni ljubitelji cenijo pri pravi kavi.

Zakaj NE pšenična kava?

Ne vsebuje kofeina

Pšenična kava se promovira kot zdrava alternativa, saj ne vsebuje kofeina, kar je lahko privlačno za tiste, ki se izogibajo stimulansom. Vendar je pomembno poudariti, da pšenična kava ne nudi istih stimulativnih učinkov, ki jih ima kofein, kot sta izboljšanje pozornosti in zmanjšanje utrujenosti. Prav tako ne vsebuje antioksidantov, ki jih najdemo v pravi kavi, in ki so znani po svojih številnih zdravstvenih koristih, vključno z zaščito pred številnimi boleznimi.

Ne more nadomestiti kave

Eden od razlogov za uporabo pšenične kave je njen nizki strošek in dostopnost. Ker je narejena iz pšenice, je cenejša in lažje dostopna v različnih regijah. To je lahko koristno za gospodinjstva z omejenimi finančnimi sredstvi. Vendar pa, ko upoštevamo njeno pomanjkanje pomembnih kavinih lastnosti, postane jasno, da ne more resnično nadomestiti izkušnje pitja prave kave.

Ne izboljša počutja

Poleg tega pšenična kava ne nudi občutka budnosti, mentalne ostrine in dobrega počutja kot to naredi navadna kava. To pomeni, da pšenična kava ni učinkovita za ljudi, ki iščejo kavo kot sredstvo za izboljšanje koncentracije in energije.

Ni istega okusa

Obstaja tudi vprašanje okusa. Mnogi menijo, da je pšenična kava bistveno manj privlačna kot prava kava, z manj prijetnim okusom in aromo, kar lahko privede do razočaranja med tistimi, ki pričakujejo podobno kavno izkušnjo.

Možnost preobčutljivosti na pšenico

Nekateri ljudje so preobčutljivi ali celo alergični na pšenico. V takih primerih uživanje pšenične kave ni priporočljivo, saj lahko povzroči alergijske reakcije, ki segajo od blagih prebavnih težav do resnejših zdravstvenih stanj. 

Čeprav so takšne reakcije redke, je pomembno, da se posamezniki zavedajo potencialnega tveganja.

Vsebuje gluten

Za posameznike s celiakijo ali občutljivostjo na gluten pšenična kava ni primerna izbira, saj pšenica vsebuje gluten. To je še eden izmed razlogov, zakaj pšenične kave ne moremo priporočati. 

Pomanjkanje raziskav o zdravstvenih koristih

V primerjavi s tradicionalno kavo, ki je bila predmet številnih študij in je dokazano, da prinaša različne zdravstvene koristi, pšenična kava ni tako temeljito raziskana. 

Ali ima pšenična kava kakšno pozitivnost lastnost?

Ena redkih pozitivnih lastnosti pšenične kave je dejstvo, da ne povzroča stranskih učinkov, povezanih s prekomernim uživanjem kave. Tako vas pitje pšenične kave ne bo naredi nervoznega ter ne bo imelo negativnega učinka na spanec.

Če smo čisto iskreni, pitje pšenične kave ne bo imelo pravzaprav nobenega posebnega učinka nas. 

Alternativa pšenični kavi?

Če iščete boljšo alternativo pšenični kavi, ki ima dejansko pozitivne lastnosti prave kave brez njenih negativnih lastnosti, vam priporočamo pitje napitka MagicRooty.

Gre za prvi pravi kavni nadomestek, ki lahko nadomesti tako navadno kavo, saj ima vse njene pozitivne lastnosti kot tudi pšenično kavo. Ta nadomestek kave je poleg tega brez glutena, tako da je primeren tudi za ljudi s celiakijo. 

In kar je še bolje, MagicRooty je odličnega okusa po kakavu!

MagicRooty ni le še en v vrsti nadomestkov kave, ampak je prva prava alternativa, ki lahko nadomesti do tri skodelice črne kave dnevno. Je napitek z odličnim okusom po kakavu, ki slovi po svojih izjemnih učinkih na možgansko funkcijo, splošno počutje, poviševanje energije in izboljšanje koncentracije, medtem ko lahko obenem pomaga zmanjšati stres.

S svojo edinstveno kombinacijo sestavin, kot so medicinske gobe (lion’s mane, cordyceps), adaptogena zelišča (rhodiola rosea, alpinia galanga), maca, kakav, vitamin B in yerba mate čaj, MagicRooty predstavlja pravo rešitev za tiste, ki iščejo zdravo alternativo kavi in drugim kavnim nadomestkom.

Poleg svojih številnih prednosti je MagicRooty tudi cenovno zelo ugoden, saj stane 1 dozacija dnevno manj kot 1 EUR na dan, kar je seveda precej manj kot skodelica kave v vašem priljubljenem baru. 

MagicRooty se zlahka uvrsti med najboljše nadomestke kave na trgu, saj zagotavlja uravnoteženo mešanico naravnih sestavin, ki skupaj delujejo sinergično, da ponudijo izboljšanje energije in koncentracije, ki traja skozi ves dan, brez neprijetnih stranskih učinkov, povezanih s prekomernim uživanjem kofeina.

Če vas zanima več o MagicRooty-ju ali če bi ga radi preizkusili, da na lastni koži občutite njegove koristi, kliknite tukaj >>

Pogosta vprašanja

Ali je pšenična kava učinkovito nadomestilo za navadno kavo? 

Ne, pšenična kava ne izboljša počutja ter poviša energije kot to stori navadna kava, zato je slab kavni nadomestek.

Kaj je najboljši nadomestek pšenične kave?

Eden najboljših nadomestkov pšenične kave je napitek MagicRooty, ki ima vse pozitivne lastnosti navadne kave brez njenih negativnih učinkov.

Naslednja objava

Kavni nadomestek iz ječmena - zakaj ga ne priporočamo - FeelRooty
Kaj piti namesto kave? Spoznajte najmočnejši kavni nadomestek - FeelRooty

Dodaj komentar

Vsi komentarji so pred objavo pregledani.

To spletno mesto ščiti reCAPTCHA, pri čemer veljajo Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji uporabe.